-->

Monday, 23 May 2016

DubuYo!

Sedap tak Dubuyo ? Berapa price range dekat dubuyo? 

Assalamualaikum,holla !
So my friends and I went to Dubuyo last Saturday . Tujuan utama adalah utk berkumpul setelah sekian lamanya and since the three of us tengah cuti then why not . I can't remember when was the last time the 4 of us meet . lol corrupted memory .


Anyway cakap psl makanan korea,waktu form 5 dulu selalu plan dengan syairah habis spm nak try kimchi,bibimbap,toppoki etc . Ini semua sebab terpengaruh dengan kdrama . Finally tercapai jugak setelah berapa tahun lamanya . xD

As soon as we received the menu,semua terus tanya aku how/what to order . So I explained to them what is what and recommended blabla . Bila all the food arrived (Farah punya paling lambat,nasib baik tanya or else berjanggut tunggu) kitorang terus suruh Farah rasa how's the Jajangmyun ? She replied "Kau bukan dah try ke" . lol . So I told them that it was actually my first time and they gave me that shock reaction because It seems like I've been here before . Sumpah lawak .






                      
     
                         





Mine was Beef Soondubu jigae . Syairah and Adilah ordered Spicy Toppoki and Jajangmyun -Farah .


 How was it? Well the soondubu taste like mild pedas and a little masam,the taste reminds me of something ,like ada food yang rasa sebijik ...i keep on thinking what was it then teringat sup Campbell,I swear rasa dia sebijik,bukan yg packet serbuk but the one in tin . Must be the MSG doing . So,kalau kau jenis tak boleh makan MSG,soondubu is not for you,pick yg lain ok . The set comes with nasi ,the normal red kimchi,something like coleslaw -kimchi and sayur goreng? hahahahahahahaha sumpah taktau apa nama the other one . Plus dlm sup tu ada tofu lembut . Nyum! I like it anyway,but the portion mcm utk 2 people,so I can hardly finish them up ,dapat habiskan nasi je ...feel bad tho,what a waste :(

               

Spicy toppoki ? More like rojak rice cake cair dengan fishcake lol . The portion sikit sangat and it's quite pricey ,but hey kalau dah teringin why not?


Jajangmyun ? Kalau kau tengok gambar pun kau dah boleh agak dia macam mana. Mee kicap basically and dia mcm ada a little bit rasa mcm idk how to explain but em that doesn't suit my taste . Maybe for those yang tak makan pedas like kids ok kot ?


Jadi my advice utk yg first timer,you gotta give it a try ,selagi tak cuba you won't know. Cita rasa orang lain2 but for those yg tekak dia jenis tak boleh nak terima different flavor emm that's gonna be hard ,kalau pergi dengan kawan pun better pergi dengan yang memang suka sebab kalau tak baziaq la since the price pun mahai gila .

More photos of us . #The4A :










Till then ~

1 comment: