-->

Sunday, 5 April 2015

Nine-teen


Alhamdulillah, hari ni genap umurku 19 ,bersyukur masih bernafas pada malam yang indah ini .. *cliche tak mukadimah dia,flip shawl...

Yup I'm officially 19!! I thought being 18 was such a nightmare and now 19 lagi la weyh! Sumpah tak pernah terlintas dalam fikiran that one day I'll grow up. Can I just stay being a four years-old yang sangat bahagia,pagi2 bukak mata hujung minggu yang paling penting cartoon! Time tu siapa bangun awal dia la yang dapat conquer tv sepanjang hari. Lepastu asal petang je keluar pergi main basikal dengan jiran2 . Gila rindu!!! Well, life must go on,and we gotta enjoy each day as your last!  wtv bebel panjang. Blergh.

Post ni sebenarnya nak cakap terima kasih dekat Ibu Ayah yang sanggup datang all the way from Klang sampai Tapah semata-mata nak celebrate birthday anak mu ini..terharu ...sangat terharu ..ingat kan Ibu Ayah lupa ..sobsob

Around 11am ibu call wish birthday ..lepastu dia tanya Roommate mana?' I simply answered 'mandi' ...but its kinda weird why she's been asking about my rm but then ...i put aside those thoughts ...rm tiba2 masuk bilik kelam kabut siap2 nak keluar ...like seriously what's wrong with this girl....but then again ...I jut let it slide ...the weirdest part is went she came back from PP lepastu muncul dekat tingkap bilik tersengih ....... Diri sendiri yang terlampau rabun ni cuba untuk menfokuskan penglihatan ...lalu terdetik lagi di hati .... 'apa masalah roommate aku ni ' ... Lepastu dia ketuk pintu bilik and tadaaaaaaa with cake  'Happy Birthday Tiha!!

Pardon the writing,RM pun geram kenapa tah akak tu tulisan macam ni ,ayam pun tak nak mengaku ni tulisan dia . 

Sumpah terkejut ! Lagi terkejut bila dia kata semua ni ibu yang plan..ibu yang suruh belikan kek ... I KNEW IT!! I KNEW SOMETHING WAS NOT RIGHT!! Terharuu, thank you ibu!!! You're so sweet !! I'm so touched !!! Ibu dengan ayah dari semalam risau sebab tak dapat belikan kek. Ibu kata memang dah plan nak sambut sekali . Sebab tu ibu ajak makan luar.  Lepastu ibu ayah ingatkan nak beli kek Baskin Robbins tapi BR punya branch dekat R 'n' R Tapah tak provide cake . Nampak la jugak muka frust ibu dengan ayah time tu. Dalam kereta otw balik college ibu tak habis2 serba salah sebab kek. I'm on the other hand kata, no its ok. I'm fine,we can celebrate sem break nanti.  Yet.....you know mom's instinct don't you? :)

Waktu ibu ayah nak balik ibu ada borak2 something dengan rm ....so I terus masuk tanya.. 'borak pasal apa ni' ibu jawab 'eee nak borak pun tak boleh ke ' ...bila dah sampai dekat kereta ibu hulur duit suruh bagi rm ,bila tanya untuk apa ibu kata ibu ada kirim kain batik siap pesan 'cakap dengan dia ibu nak warna maroon dengan putih tau,cari sampai jumpa' hamboiiii!!! Rupanya tipuuu...mati2 ingat ibu kirim kain batik. Eee sayang ibu!!

Now bila dah ada cake..rasa sebak pun ada... Sebab normally sambut dengan family ..tapi adat la study jauh ...but seriously no doubt ...the happiest thing is when you get to spend your time with your love ones!! Kadang-kadang kita leka dengan dunia..dengan kawan-kawan sampai kita terlupa akan keluarga yang always stand right next to us giving endless support,motivation and love! Allahu, Sayang ibu ayah sangat-sangat,terima kasih ya Allah untuk rezeki ini!!


Sayang ibu xoxo

Tak lupa jugak pada Adilah Jasmine Azhar !!!!  We've been best friend for years yet we ALWAYS FORGOT EACH OTHER BIRTHDAY!!!  Finally you remember mine this year and you managed to wish it on time!!!!  Thanks for the video!!!! Gigih dia tahun ni semangat nak wish birthday kita dengan video!! Thank you!!!!!




And thanks for all the wishes ,thank you abang,pagi2 dah text wish,terharu lol  :P yang call malam2 wish birthday sebab nak ingatkan esok birthday dia pulak,yang nak wish pukul 12am tapi terlajak sebab tengok running man,yang bagi voice note dekat whatsapp ,oh tak lupa jugak yang baru bangun tidur ..lepastu orang suruh datang bilik makan kek ,dia boleh tanya 'mana dapat kek?' ..it's ok I'm used to it  .. :P


Thank you everyone! It may not be that blast but it surely a very bless one! May this year bring more joyous and blessings to my life !!! Happy 19th Birthday Fatihah Azmi! ;)

Buat-buat tidur sebab ibu lawa sangat dekat belakang,I insecure ~

4 comments:

  1. Buruknya tulisan kat kek tu -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann ..rm aku kata akk tu student ..dia kelam kabut sbb ada paper..but still agak la kan..teruk sngt kot ..=_=

      Delete
  2. Saya mungkin tak ingat birthday awak,tapi saya sayang awak sepenuh,seikhlas hati saya <3 xoxo

    ReplyDelete