-->

Thursday, 20 March 2014

Hanya hati kecil ini yang tahu ...

A = Anonymous teacher . Please note that , A is not the initial teacher name and all the situation below are not the same teacher .

1.
A: Siapa Fatihah Azmi ?
Le me : *raise hand
A : Awak tak suka saya yeh?
Class : *cricket sounds
Le me : *geleng-geleng kepala
A : Dekat luar saya lalu sebelah awak ,awak tak senyum pun kan ?
Le me : huh .... *insert blur face *

*end class *

Le me : Kenapa cikgu tanya macamtu ? *sambil salam*
A : Adala cikgu tu,dia cakap "Fatihah Azmi ,that girl is really arrogant . Her result is just moderate"
     Saya tanya dia yang mana , dia kata "Ala ,dia yang selalu lepak dengan *insert my best friend name*      tu "


2.
* A giving out mid term marks by saying it out loud *
A : Fatihah Azmi .....65
Le me : *jot down in a piece of paper
A : *stares at me * ....*look back at the list * ....Fatihah Azmi ...64



3 .
Le me : *walk towards A who's currently explaining stuff to other student *
           *Showing A my exercise book *
            Cikgu ,macam mana nak buat yang ni,saya tak faham ... *asking in a very polite way*
A : Ni pun tak boleh buat ? Turun kelas STM la ,benda senang macam ni pun tak boleh buat



4.
Le me : *walk towards A in front of the class with exercise book ,thought of asking
            some questions that i can't solve *
            Cikgu saya nak tanya ni ...
A : Ye,ada apa yang awak tak faham ?  Saya ni risau ni ...saya nak cepat habiskan
      syllabus .. awak  tengok *insert top student name in my class * ,
     dia dah habiskan satu buku dah...saya nak cepat  kejar dia ni ..



 Allahu ...terima kasih .. :)))




3 comments:

  1. Cikgu pilih kasih. Nanti orang lain pun satu hari nanti akan buat bende yg sama kat anak dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. emmm..kan ..what comes around goes around ...allah maha adil ...

      Delete
  2. I dont experience this situation. Hanya mampu berdoa agar mereka dilembutkan hati. Kalau saya, saya akan buat biasa2, tapi sebelum exam minta maaf kat dia dulu. Takpe, asalkan kita tahu kita tak buat benda yg salah, itu dah cukup.

    ReplyDelete