-->

Tuesday, 25 February 2014

The Sumbs Cafe

The Sumbs Cafe ? Dekat Mana The Sumbs Cafe ? 


Ha!! Pernah dengar pasal Cafe The Sumbs ni tak ? Siapa yang rajin tengok jalan-jalan cari makan tahu la kan,sebab cafe ni pernah featured dlm jjcm dan baru-baru ni keluar dalam rancangan Saffiyah. Cafe ni terletak berdekatan dengan Tesco S.Alam/Pusat Zakat ,ikut je signboard Pusat Zakat konfem jumpa.

Overall makanan dia sedap ,harga pun berpatutan . Range makanan dia around RM 7-RM15 . Makanan yang disediakan more to ala barat macam chicken chop dan pasta . Suasana cafe ni santai, sesuai sangat kalau nak lepak dengan kawan-kawan/spend time dengan family .

So,baru-baru ni Tiha ada singgah Cafe The Sumbs ni ,itupun abang yang suggest , sebab dah muak dengan tempat makan yang sama. Waktu nak pilih order , ibu tanya ' apa yang diorang makan dalam kotak tu ? ' .Kitorang jawab la , diorang memang hidang makanan dalam kotak,untuk kelainan agaknya. Lepastu tiga-tiga gelak taktau kenapa ... hahaha .


Chicken Milanese ni Tiha yang pilih,Ya Allah besar sangat susah nak habiskan ..haha
Yang ni pulak ibu punya 'The Sumbs Kambing Samah ' kot tak sure ending nama dia . lol

Ini abang yang pilih,dalam dia ada hotdog digulung dengan ayam ..ha dapdap .. 'Cheesy Chicken Frankfurter '

Churros emm luar dia garing tapi dalam dia lembut sangattt ... adiicted dah nak makan benda ni




Tak silap cafe ni ada kaitan dengan Master Chef Malaysia something emm tapi tak sure sangat..
Then Dato.Fazley Yaakob ada letak Dessert dia dekat sini ..ala dessert dia yang famous dekat instagram tu ..apa nama dia..ha #SukaSucre .Tiha try la Macarons dia,tengok dekat ig macam sedap je dah la comel kan..tapi emmm ...Tiha tak beberapa minat la dengan macaron dia ,KLCC punya much better ..lagipun yang Dato.Fazley punya ni mini size harga pun mahal jugak RM 4 sebiji ,rasa macam tak berbaloi . Tapi kalau korang dah kempunan sangat ,ha beli jela ye .. hehe



Alamat penuh The Sumbs Cafe, 7-04-01 Persiaran Alam Pusat Perniagaan World Wide, Persiaran Akuatik Seksyen 13, Shah Alam .
Oppss,kejap lupa nak bagitau cafe ni ditutup pada hari jumaat ! 
Untuk maklumat lebih lanjut boleh check instagram The Sumbs 



By Foodie For Foodie  !!!!!!




No comments:

Post a Comment