-->

Monday, 2 December 2013

Coral Wonderland

Coral Wonderland? Dimanakah terletaknya Coral Wonderland ni? Apa yang menarik di Coral Wonderland?  Baiklah mari kita merungkai jawapanya satu persatu .

Coral bermaksud batu karang,jadi Coral Wonderland ni lebih kurang macam taman batu karang dengan beberapa species hidupan marine. Coral Wonderland ni terletak di Melaka . Ye Melaka . Bunyi macam pelik ,sebab tak pernah dengar pun tentang kewujudan tempat ni . Sejujurnya, kitorang tahu tentang tempat ni pun sebab tergantungnya banner di hotel yang kami menginap. Apa yang menarik di Coral Wonderland ni korang dapat sentuh beberapa hidupan marine secara percuma . Contohnya lobster dan gamat . Selain itu , korang jugak diberi peluang untuk bagi shark makan . For more information click on the link ---> Coral Wonderland

Hasil dari lawatan baru-baru ni . 





Sedapnye kalau dapat grill lobster with cheese.. 



Panjangnye ko ni ...ni ikan ke tali pinggang ni ..hmmm   






Apa yang aku fikir bila nampak batu karang ni 
.
.
.
.
.
.
   tadaaaaa~ 
hahahahahahahahaha lawak gila k . 








Hye shark ..kenapa menyorok tu ?  


              Siapa yang nak kahwin dengan anak raja tu ...nahh cepat la kiss..mana tau jadi putera raja ke ?

                         

                                    Yang ni pulak macam katak dalam cerita Naruto ..hahahahahahaha







Jellyfish yang ni tak berbisa..korang boleh sentuh time dekat entrance depan ..bila sentuh pun tak rasa ape..lembutt je . 



                                         Tengok yang warna coklat tu ..emm comell je ..



                                     Ok,yang ini berbisa..sebab ada sungut dia yang panjang tu


                            Ini buaya ,nampak katak-katak tu ,katak tu sebenarnya makanan dia..



                  Ha...ni ikan batu ..ikan batu ni beracun tau ! Muka pun macam tak boleh belar je..



Siapa kata ikan takde kaki? 




                   Cuba teka ni apa ? Ni lipas Brazil . Nampak lipas dekat Malaysia pun dah menjerit..



                                    Teringin nak bela benda alah ni sekor dua..macam comel je..







Lepas habis melawat Coral Wonderland ni ,kitorang terus check in dekat Klebang Beach Resort,sampai
sampai je,dah maghrib..sempat la tengok sunset ..








Dan hari terakhir .....finally dapat jugak Klebang Coconut Shake !!





Jadi rate yang diberikan pada Coral Wonderland .... 3/5 ...sebab dia macam Aquaria Klcc,yang beza cuma korang boleh sentuh beberapa species hidupan laut secara percuma,sebab rasanya dekat Aquaria kena bayar extra..and species marine dekat sini tak banyak sangat macam dekat Aquaria tapi ticket price dia lebih murah ..sesiapa yang melancong di Melaka tu boleh la singgah ...lagi-lagi yang bawak family..boleh la tunjuk dekat diorang rupa shark yang sebenar..takde la asyik tunjuk shark dalam sup je kan..












2 comments: