-->

Monday, 9 December 2013

Cara nak letak Instagram dekat blog

Macam mana nak letak Instagram dekat blog ? 

Berminat nak letak gambar-gambar Instagram dekat blog macam blogger lain tapi tak tau macam mana? ... Mari kita mulakan !!

Step 1. Click link ni ----> Instagram Widget     Then, click ' get your free widget '



Step 2 . Isi maklumat anda .


Click preview kalau nak tengok hasil yang dipilih 


kalau dah berpuas hati .. click 'get widget' than copy code yang diberi 






Step 3. Bukak dashboard blog anda,kemudian pergi dekat 'layout' .. click 'add a gadget' (anda boleh pilih sama ada nak letak instagram di bahagian lain) 



Click ' Html Java Script' (basic)


Paste code yang telah dicopy tadi 


 and finally .... click 'save arrangement' 



 Nanti dia akan jadi camni 






As easy as A B C ... tehehehehehehe .. Oh ha,pastikan IG anda public baru boleh letak . Kalau private gambar tak akan keluar . Hope this will help ... 





























































No comments:

Post a Comment